Αθήνα - 2130440334 , Μέγαρα - 2296080269 | th.kardatou@gmail.com

Εξατομικευμένη διατροφή – Διατροφογενετική

Παρόλο που μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή είναι ευεργετική σχεδόν για όλους τους ανθρώπους…. οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι μεταξύ τους. Ο καθένας από εμάς έχει το δικό του μοναδικό γενετικό υλικό (DNA) και το δικό του μοναδικό τρόπο και συνθήκες ζωής. Έτσι, η κάθε -συνειδητή ή μη- καθημερινή επιλογή (διατροφή, κάπνισμα, άσκηση, άγχος, περιβάλλον, κλπ), φαίνεται ότι δεν είναι στον ίδιο βαθμό ευεργετική ή επιβαρυντική για τον καθένα από εμάς.

Όλα μας τα κύτταρα περιέχουν γενετικό υλικό, δηλαδή DNA. Το DNA του κάθε κυττάρου μας αποτελείται από 3 δισεκατομμύρια σημεία (θέσεις) και το κάθε σημείο κουβαλάει σε όλη μας τη ζωή μια συγκεκριμένη πληροφορία. Πλέον με τη χρήση της τελευταίας τεχνολογίας και την εφαρμογή των πιο πρόσφατων επιστημονικών δεδομένων έχετε τη δυνατότητα να «ανακαλύψετε περισσότερο τον εαυτό σας».

Η εταιρία Embiodiagnostics επέλεξε να μελετήσει για εσάς, μέσα από τις 3 δισεκατομμύρια θέσεις που έχει ο άνθρωπος στο γενετικό του υλικό, αυτές που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα ότι:
1)επηρεάζουν και επηρεάζονται από τη διατροφική πρόσληψη
2)καθορίζουν τη διαθεσιμότητα των θρεπτικών συστατικών στον οργανισμό
3)σχετίζονται με τη συναισθηματική λήψη τροφής
4)συσχετίζονται με προδιάθεση για νοσήματα όπως Παχυσαρκία, Διαβήτης τύπου ΙΙ, δυσλιπιδαιμίες, Μεταβολικό σύνδρομο, θρομβοφιλία και
5) επηρεάζουν τη βιολογική μας ηλικία.

Σκοπός της είναι να σας παρέχει την πληροφορία του γενετικού σας υλικού (με ένα μικρό δείγμα λίγων κυττάρων από το εσωτερικό του στόματος) που σχετίζεται με τις διατροφικές σας επιλογές, και με τη βοήθεια ενός εξειδικευμένου πάνω σε αυτό το κομμάτι διαιτολόγου, να έχετε τη δυνατότητα να βελτιώσετε την υγεία σας κάνοντας πιο στοχευμένες και εξατομικευμένες αλλαγές στις διατροφικές σας επιλογές.

Το Genesophy test αποτελεί το πλέον σύγχρονο διαγνωστικό εργαλείο στα χέρια του Διαιτολόγου ώστε αφενός να σας κατευθύνει στην αλλαγή των διατροφικών σας συνηθειών- όπου αυτό κριθεί αναγκαίο- προληπτικά και αφετέρου στην κατάρτιση ενός εξατομικευμένου διαιτολογίου.