Αθήνα - 2130440334 , Μέγαρα - 2296080269 | th.kardatou@gmail.com

Θάλεια Καρδάτου

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο

Σπουδές

Σπούδασα στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών απ’ όπου αποφοίτησα τον Ιούλιο του 2010. Τον Αύγουστο του 2011 ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές πάνω στην Κλινική Διατροφή στο Λονδίνο (King’s College London). Το ερευνητικό μου ενδιαφέρον εστιάστηκε στην επίδραση της κατανάλωσης καφέ πάνω στο αίσθημα της όρεξης και στη διαιτητική πρόσληψη υγιών ατόμων σε προπτυχιακό επίπεδο και στην επίδραση της διατροφής στα καρδιαγγειακά νοσήματα σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Κλινική εμπειρία

Στα πλαίσια των προπτυχιακών μου σπουδών, εκπαιδεύτηκα στα Γενικά Νοσοκομεία Αθηνών «Ευαγγελισμός», «Σισμανόγλειο», καθώς και στο «Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών».

Μετά το πέρας των ακαδημαϊκών μου σπουδών συμμετείχα εθελοντικά σε ερευνητικό πρόγραμμα που διεξήγαγε η Ε’ Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ευαγγελισμός» που μελετούσε την επίδραση της κατάστασης θρέψης βαρέως πασχόντων ασθενών στην πορεία και την εξέλιξη της νόσου.

Από το Σεπτέμβριο του 2015 και για ένα έτος εργάστηκα στο Διαιτολογικό Τμήμα της Ιδιωτικής Κλινικής “Mediterraneo Hospital” στη Γλυφάδα. Η ενασχόλησή μου εκεί με τα περιστατικά του παθολογικού, γαστρεντερολογικού, χειρουργικού, καρδιολογικού, καρδιοχειρουργικού τμήματος, της Μονάδας Εντατικής θεραπείας και του τμήματος Βαριατρικής χειρουργικής της παχυσαρκίας για Έλληνες και Διεθνείς ασθενείς μου προσέφερε πληθώρα ερεθισμάτων και εμπειρίας με κλινικά περιστατικά.

Απασχόληση

Από το 2011 παρακολουθώ περιστατικά ως ελεύθερη επαγγελματίας. Από τον Ιούνιο του 2013 διατηρώ αυτόνομο διαιτολογικό γραφείο στα Μέγαρα Αττικής και από το Δεκέμβριο του 2016 επέκτεινα την επαγγελματική μου δραστηριότητα με δεύτερο διαιτολογικό γραφείο στον Άλιμο (Νότια Προάστια Αθηνών).

Από τον Απρίλιο του 2016 είμαι υπεύθυνη του Διαιτολογικού τμήματος στο Ιατρείο Μεταβολικών Νοσημάτων του Ταμείου Υγείας των εργαζομένων της Τράπεζας της Ελλάδος στο Χολαργό.

Ως συνεργάτης ιδιωτικής καρδιολογικής κλινικής, εταιρίας παροχής κατ’ οίκων υπηρεσιών υγείας και ομορφιάς και Κέντρου Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας, έχω ασχοληθεί με πλήθος περιστατικών παχυσαρκίας, καρδιαγγειακών νοσημάτων, σακχαρώδους διαβήτη, καθώς και με περιστατικά διαταραχών λήψης τροφής, ψυχογενούς ανορεξίας και βουλιμίας από το 2011 μέχρι σήμερα.

Κατάρτιση

Το ενδιαφέρον μου- εκτός από την ενασχόληση με κλινικά περιστατικά- εστιάζεται στη ρύθμιση του σωματικού βάρους των ατόμων μέσω τεχνικών τροποποίησης συμπεριφοράς. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια Συμβουλευτικής τόσο κατά τη διάρκεια των σπουδών μου όσο και μετά από αυτές. Τον Απρίλιο του 2018 ολοκλήρωσα μια πολύ ενδιαφέρουσα εκπαίδευση στο Κέντρο Ψυχολογικών Εφαρμογών (ΚΕ.Ψ.ΕΦ.), η οποία με δίδαξε πολύτιμες δεξιότητες συμβουλευτικής και επικοινωνίας.

Παράλληλα, οι ραγδαίες εξελίξεις της μοριακής βιολογίας που αφορούν την αλληλεπίδραση γενετικών παραγόντων με τη διατροφή με ώθησαν να ασχοληθώ τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο με τη Διατροφογενετική/ Διατροφογενωμική ώστε να παρέχεται η πλέον εξατομικευμένη προσέγγιση σε όλους.

Παρακολουθώ πλήθος συνεδρίων και ημερίδων γύρω από τη διατροφή από το 2006 και αρθρογραφώ τακτικά στο medNutrition.gr, το 1ο πόρταλ διατροφής σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ενδιαφέροντα

Λατρεύω τη μαγειρική και με εξιτάρει να δημιουργώ γευστικά και ταυτόχρονα υγιεινά και θρεπτικά πιάτα, γι αυτό έχω δημιουργήσει και μεγάλη βάση συνταγών που απευθύνονται σε διάφορα ηλικιακά και πληθυσμιακά γκρουπ (βρέφη, παιδιά, εγκύους, διαβητικούς, νεφροπαθείς, ασθενείς που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή). Αν είχα περισσότερο ελεύθερο χρόνο, θα ήμουν σίγουρα food blogger!

Επίσης, λατρεύω τη γυμναστική με ιδιαίτερη προτίμηση στο τρέξιμο και στη γιόγκα. Μπορεί να φαντάζουν διαφορετικά αλλά και θα τα δυο προσφέρουν εκτός από σωματική και ψυχική ανάταση!

Φωτεινή Αθανασοπούλου

Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, με ειδίκευση στην αθλητική διατροφή

Καταρχάς λατρεύω το φαγητό! Δεύτερον, πάντα με ενδιέφερε η υγεία και η επίδραση που έχει το φαγητό σε αυτήν. Μάλιστα, το ενδιαφέρον μου εντάχθηκε παρατηρώντας φίλους και συγγενείς να ταλαιπωρούνται με προβλήματα υγείας και στη συνέχεια να επωφελούνται σημαντικά από προσαρμογές στη διατροφή και τον τρόπο της ζωής τους.

Έτσι, ενδιαφερόμενη να μάθω περισσότερα και να βοηθήσω και άλλους να επωφεληθούν, σπούδασα Διατροφή και Διαιτολογία στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επιπλέον, λόγω του πάθους μου για τον αθλητισμό – με ιδιαίτερη αγάπη στο τρέξιμο και στην πυγμαχία – αποφάσισα να διευρύνω τις γνώσεις μου αποκτώντας μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Αθλητική Διατροφή από το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ στην Ολλανδία.

Πλέον, έχοντας αποκτήσει τα απαραίτητα εφόδια, βρίσκομαι στην Αθήνα και εφαρμόζω τις γνώσεις μου για να βοηθήσω όσους χρειάζονται καθοδήγηση για την επίτευξη των στόχων τους, παράλληλα με τη δημιουργία μιας υγιούς σχέσης με το φαγητό. Τέλος, αναγνωρίζω τις απαιτήσεις και την πίεση της σύγχρονης ζωής και καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσω ότι οι διατροφικές συμβουλές που δίνω είναι απλές και εύκολες στην πράξη!

Mαρία Μαρκέλλα Σουβατζή

Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Σπουδές:
Ολοκλήρωσα τις σπουδές στο τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, απ’ όπου αποφοίτησα το 2020. Ορμώμενη από το ενδιαφέρον μου στον κλάδο της ψυχολογίας της διατροφής, εκπόνησα την πτυχιακή μου μελέτη με στόχο την διερεύνηση και αξιολόγηση των διατροφικών συνηθειών, της φυσικής δραστηριότητας και την επίδραση τους στην εικόνα σώματος ασκούμενων.

Απασχόληση:
Η πρακτική μου άσκηση στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών (Ν.Ν.Α), αποτέλεσε την αρχή της επαγγελματικής μου εμπειρίας. Στα πλαίσια αυτής, ασχολήθηκα με πληθώρα κλινικών περιστατικών όπως η παχυσαρκία και ο σακχαρώδης διαβήτης. Το ενδιαφέρον μου για την κλινική διατροφή, με ώθησε να συνεχίσω την πρακτική μου άσκηση και εθελοντικά. Από το 2021, αναλαμβάνω την υποστήριξη διαιτώμενων τόσο για ρύθμιση βάρους όσο και για παθολογικές καταστάσεις. Παράλληλα, εκφράζω την δημιουργική μου φύση μέσω της δημιουργίας διατροφικού περιεχόμενου στα social media.

Κατάρτιση:
Η πρακτική μου ενασχόληση με το επάγγελμα μου επέτρεψε να συμπεράνω ότι η ρύθμιση του βάρους, προϋποθέτει την αλλαγή της διατροφικής συμπεριφοράς. Για τον λόγο αυτό, πραγματοποίησα την εκπαίδευση “Master Practitioner in Eating Disorders” του Κέντρου Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης των Διατροφικών Διαταραχών. Η εκπαίδευση αυτή με βοήθησε να αποκτήσω νέες γνώσεις και πρακτικές οι οποίες συνδυαστικά με την εμπειρία μου στο κλινικό κομμάτι, μου επιτρέπουν να αντιμετωπίσω κάθε διαιτώμενο ολιστικά.

Ενδιαφέροντα:
Στον ελεύθερο μου χρόνο, μου αρέσει να διαβάζω βιβλία ψυχολογίας. Αγαπώ τo τρέξιμο και το μπαλέτο. Δεν έχω τίποτα πιο ευχάριστο από το να “κλείσω” μια κουραστική ημέρα με την αγαπημένη μου ταινία. Λατρεύω τον χειμώνα. Και φυσικά δεν θα μπορούσα να φανταστώ την ζωή μου χωρίς ταξίδια.