Αθήνα - 2130440334 , Μέγαρα - 2296080269 | th.kardatou@gmail.com

Προετοιμασία

προετοιμαστείτε πριν το ραντεβού μας

Στην πρώτη μας συνάντηση θα ληφθεί ένα πλήρες ιστορικό (προηγούμενες προσπάθειες απώλειας βάρους, ιατρικό ιστορικό, φαρμακευτική αγωγή, διατροφικό ιστορικό). Καλό θα ήταν να γνωρίζετε τα αποτελέσματα των τελευταίων εξετάσεων αίματος που κάνατε, ή και να έχετε μαζί σας τις πιο πρόσφατες εξετάσεις σας. Απαραίτητο είναι, επίσης, να γνωρίζετε και τη φαρμακευτική αγωγή καθώς και τυχόν συμπληρώματα διατροφής που λαμβάνετε. Στη συνέχεια θα γίνει λήψη εκτενούς διατροφικού ιστορικού που θα αφορά στις διατροφικές σας συνήθειες, στον τρόπο ζωής σας, στη διατροφή του οικογενειακού σας περιβάλλοντος, τις ώρες των γευμάτων, την κατανάλωση γευμάτων εκτός σπιτιού και οτιδήποτε άλλο κριθεί απαραίτητο ώστε να προσαρμοστεί το διαιτολόγιο στον τρόπο ζωής και στην καθημερινότητά σας.

Παράλληλα, θα διεξαχθεί και μια σειρά σωματομετρήσεων στις οποίες εκτός από τη μέτρηση βάρους, ύψους και περιφερειών σώματος, είναι σημαντικό να πραγματοποιηθεί και ανάλυση σύστασης σώματος με εξοπλισμό Tanita τελευταίας τεχνολογίας. Η μέτρηση του ποσοστού των επιμέρους στοιχείων του σώματος μας (λιπώδης μάζα, μυϊκή μάζα, οστική μάζα και υγρά σώματος) μας επιτρέπει να καταρτίσουμε ένα διαιτολόγιο αυστηρά προσωπικό και προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας. Προκειμένου να διεξαχθεί η παραπάνω μέτρηση, είναι απαραίτητο να έρθετε στο ραντεβού μας απέχοντας για τουλάχιστον 3 ώρες από την κατανάλωση φαγητού και υγρών (ακόμα και νερού) και μην έχοντας κάνει έντονη άσκηση για τουλάχιστον 12 ώρες. Για τις γυναίκες, ειδικότερα, απαιτείται να μη βρίσκονται κατά τη διάρκεια της έμμηνου ρύσης τους, καθώς και 3 ημέρες πριν ή 3 ημέρες μετά το πέρας αυτής.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω θα συζητηθούν και συμφωνηθούν σε συνεργασία μαζί σας οι βραχυπρόθεσμοι και οι μακροπρόθεσμοι στόχοι της συνεργασίας μας και θα δοθεί το αρχικό πλάνο παρέμβασης το οποίο θα είναι αυστηρά εξατομικευμένο και εναρμονισμένο με τον τρόπο ζωής σας και τις προτιμήσεις σας. Η συχνότητα των επισκέψεών σας θα καθοριστεί πάλι σε συνεργασία μαζί σας ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυνατότητές σας.