Αθήνα - 2130440334 , Μέγαρα - 2296080269 | th.kardatou@gmail.com

Η σωστή ανάπτυξη ενός παιδιού, όπως και οι βάσεις για την εξασφάλιση καλής υγείας στην ενήλικο ζωή, εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από τη σωστή διατροφή. Την ευθύνη για τη διατροφή κάθε παιδιού έχουν στο σύνολο οι γονείς του και όσοι ασχολούνται με το μεγάλωμά του. Ο χρόνος εισαγωγής κάθε τροφίμου στο διαιτολόγιο του βρέφους καθορίζονται από τον βαθμό ωριμότητας του κεντρικού νευρικού συστήματος, του πεπτικού συστήματος ως προς την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών και την επάρκεια των πεπτικών ενζύμων, όπως και την ωριμότητα της νεφρικής λειτουργίας.

Κατά τα δύο πρώτα χρόνια, λοιπόν, διακρίνουμε: την περίοδο της διατροφής αποκλειστικά με γάλα (0-6 μηνών), τη μεταβατική περίοδο (6-12 μηνών) και την περίοδο προσαρμογής στο διαιτολόγιο το ενηλίκου (12-24 μηνών).
Μετά την ηλικία των 24 μηνών τα συστήματα και οι λειτουργίες του οργανισμού έχουν σχεδόν πλήρως ωριμάσει.

Στα γραφεία μας παρέχεται διατροφική υποστήριξη στα παραπάνω ηλικιακά γκρουπ, σε συνεργασία πάντα με τον παιδίατρο που σας παρακολουθεί, έτσι ώστε να καλύπτονται οι προσωπικές ανάγκες κάθε παιδιού και μέσω της διατροφής να λαμβάνει τα μέγιστα οφέλη για την υγεία και την ανάπτυξή του.