Αθήνα - 2130440334 , Μέγαρα - 2296080269 | th.kardatou@gmail.com

Εγκυμοσύνη & θηλασμός

Η εγκυμοσύνη αποτελεί μια μοναδική περίοδο στη ζωή της γυναίκας κατά την οποία το σώμα της αλλάζει, η ψυχοσύνθεσή της γίνεται ιδιαίτερη και η ευθύνη για την υγεία της νέας ζωής που κυοφορεί μεγάλη. Οι διατροφικές της συνήθειες πριν τη σύλληψη, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς και έπειτα από τον τοκετό, παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του εμβρύου και του νεογέννητου βρέφους κατά τους πρώτους μήνες της ζωής του, οι οποίοι είναι και καθοριστικοί για τη μετέπειτα εξέλιξη της ανάπτυξης και της υγείας του.

Κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, το έμβρυο προσλαμβάνει όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη μέσω των τροφών που καταναλώνει η μητέρα. Συνεπώς, είναι απαραίτητη η τήρηση μιας πλήρους και ισορροπημένης διατροφής, σε συνδυασμό με ήπια σωματική άσκηση.
Τέλος, καθώς η εγκυμοσύνη επιδρά και στην ψυχολογία της γυναίκας, φροντίζουμε παράλληλα με το να παρέχονται όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στο έμβρυο να επιτύχουμε και πρόσληψη βάρους σε φυσιολογικά επίπεδα έτσι ώστε η γυναίκα να νιώθει καλά με το σώμα της και ο τοκετός να γίνει ευκολότερα.