Αθήνα - 2130440334 , Μέγαρα - 2296080269 | th.kardatou@gmail.com

Διαχείριση σωματικού βάρους – Διατροφική εκπαίδευση

Η υπηρεσία αυτή απευθύνεται σε άτομα που  επιθυμούν να μειώσουν ή να αυξήσουν το σωματικό τους βάρος και σε άτομα που ταλαιπωρούνται χρόνια με το σωματικό τους βάρος και δεν έχουν καταφέρει να το σταθεροποιήσουν.

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων η εφαρμογή ενός διαιτολογίου, από μόνη της, δεν επιφέρει τα επιθυμητά μακροχρόνια αποτελέσματα. Με άλλα λόγια, μπορεί να χάσει κάποιος βραχυπρόθεσμα βάρος, αλλά το πιθανότερο είναι να το επαναπροσλάβει, καθώς δεν έχει αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεται και αισθάνεται απέναντι στο φαγητό. Για το λόγο αυτό, παρέχουμε εξατομικευμένες συνεδρίες που αποσκοπούν στην τροποποίηση της συμπεριφοράς παράλληλα, με ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο και προσαρμοσμένο στις προσωπικές ανάγκες του κάθε ατόμου, τα οποία έχει βρεθεί ερευνητικά να στοιχειοθετούν το πλαίσιο επιτυχίας της μόνιμης απώλειας βάρους. Κατά τις συνεδρίες αυτές, με γνώμονα τις αρχές τροποποίησης συμπεριφοράς, επιχειρούμε να πετύχουμε μόνιμες αλλαγές στον τρόπο ζωής του ατόμου και στη σχέση του με το φαγητό, έτσι ώστε να επιτευχθεί όσο το δυνατόν διατήρηση της απώλειας βάρους μακροπρόθεσμα.

Αντίστοιχα εφαρμόζοντας τις αρχές της Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας και παρέχοντας ένα πλήρες και διατροφικά ισορροπημένο πρόγραμμα, στοχεύουμε στην αύξηση του σωματικού βάρους σε υγιή άτομα που το έχουν ανάγκη. Συνήθως πρόκειται για παιδιά ή εφήβους που βρίσκονται στην ανάπτυξη, για άτομα με έντονη φυσική δραστηριότητα ή για άτομα με φορτωμένο και έντονο πρόγραμμα καθημερινότητας. Στόχος μας είναι με ένα πλήρες και υγιεινό διαιτολόγιο (και με την ενίσχυση με συμπληρώματα διατροφής όπου κρίνεται απαραίτητο) το άτομο να αυξήσει «σωστά» το σωματικό του βάρος, να αυξήσει δηλαδή κυρίως τη μυϊκή και όχι τη λιπώδη μάζα του.