Αθήνα - 2130440334 , Μέγαρα - 2296080269 | th.kardatou@gmail.com

Επίσκεψη στο 1ο Δημοτικό σχολείο Νέας Σμύρνης

Επίσκεψη στο 1ο Δημοτικό σχολείο Νέας Σμύρνης

Κάθε μαθητής και μελλοντικός ενήλικας έχει τις δικές του μοναδικές διατροφικές συμπεριφορές. Αυτές οι συμπεριφορές φυσικά επηρεάζονται από τις εμπειρίες του, καθώς και από τις πληροφορίες που λαμβάνει από το περιβάλλον. Μία καλή πηγή πληροφόρηση για του μαθητές είναι οι δράσεις διατροφικής εκπαίδευσης εντός των σχολείων. Μέσω των δράσεων διατροφικής εκπαίδευσης στα σχολεία, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν όλα τα τρόφιμα και τις δράσεις τους στο σώμα, καθώς και να κάνουν σωστές επιλογές τροφίμων για να υποστηρίξουν καλύτερα την ανάπτυξη τους και τις καθημερινές τους δραστηριότητες.


Η αλήθεια είναι ότι η διατροφική εκπαίδευση δεν ήταν πάντα στο επίκεντρο της εκπαίδευσης των μαθητών κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Ευτυχώς σήμερα οι αρχές της ισορροπημένης διατροφής διδάσκονται με επιτυχία στα δημοτικά σχολεία από τους δασκάλους. Ωστόσο, λόγω της έλλειψης εκπαιδευτικών ωρών και διαθέσιμων πόρων, σπάνια καλούνται ειδικοί για να μιλήσουν και να αλληλεπιδράσουν με τους μαθητές σε ζητήματα διατροφής. Ανάμεσα στα πρωτοπόρα σχολεία που υποστηρίζουν τέτοιες δράσεις βρίσκεται το 1ο Δημοτικό σχολείο Νέας Σμύρνης!


Την περασμένη Τρίτη, λοιπόν, παρέα με την συνεργάτη μου Φωτεινή Αθανασοπούλου, επισκέφθηκαμε το 1ο Δημοτικό σχολείο Νέας Σμύρνης που μας φιλοξένησε για να προσφέρει ολιστική εκπαίδευση στους μαθητές του. Εκεί, είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα και διαδραστική συζήτηση με τα παιδιά της Ε΄τάξης του σχολείου για τη σημασία της διατροφής για σωστή ανάπτυξη! Μοιραστήκαμε τις διατροφικές μας συνήθειες, θέσαμε στόχους για την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, γαλακτοκομικών, νερού.. και φυσικά συγκρίναμε εναλλακτικές επιλογές πρωινού γεύματος και σχολικών σνακ!