Αθήνα - 2130440334 , Μέγαρα - 2296080269 | th.kardatou@gmail.com

Φαγητό έξω- Κάντε υγιεινές επιλογές

Φαγητό έξω- Κάντε υγιεινές επιλογές

Το φαγητό εκτός σπιτιού είναι κάτι που απασχολεί έντονα όσους προσέχουν το βάρος τους. Κάποιοι αποφεύγουν τις κοινωνικές συναναστροφές που σχετίζονται με την κατανάλωση φαγητού, άλλοι στερούνται τα πάντα την προηγούμενη ή την επόμενη ημέρα προκειμένου να το εξισορροπήσουν. Μιας και ο άνθρωπος είναι «ον κοινωνικό» και είναι ιδιαίτερα ψυχοφθόρο και κουραστικό να στερείται τέτοιου είδους συναναστροφές ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο που οι προτάσεις είναι πολλές, παρακάτω σας δίνουμε χρήσιμα tips για υγιεινές επιλογές φαγητού εκτός σπιτιού.

Κάντε σωστή προετοιμασία

    Το κλειδί έγκειται στην ισορροπία μεταξύ του να μην φτάσετε νηστικοί στο εστιατόριο αλλά και να μην έχετε καταναλώσει όλη την ημερήσια ενέργεια που απαιτείται για την απώλεια ή συντήρηση του βάρους σας. Έτσι, γνωρίζοντας ότι θα φάτε εκτός θα μπορούσατε να έχετε καταναλώσει ένα ελαφρύ γεύμα το μεσημέρι (πχ. μια σαλάτα λαχανικών με άπαχη πρωτεΐνη- κοτόπουλο, αυγό ή τυρί χαμηλών λιπαρών) αν πρόκειται για βραδινή έξοδο, ή να καταναλώσετε ένα ελαφρύ βραδινό (πχ. γιαούρτι χαμηλών λιπαρών με 1 φρούτο και λίγο μούσλι) αν πρόκειται για μεσημεριανή έξοδο.

Προγραμματίστε από πριν τι θα παραγγείλετε

    Πριν βγείτε σκεφτείτε πού θα πάτε και τι θα επιλέξετε. Έτσι είναι ευκολότερο να κάνετε σωστές επιλογές και να μην παρασυρθείτε καθώς διαβάζετε το μενού.

Επιλέξτε ένα πιο υγιεινό πιάτο

     Βρείτε πιάτα με τις εξής λέξεις στην περιγραφή: Σχάρας, φούρνου, ψητό, στην κατσαρόλα, ατμού, από τον κήπο, με το ζωμό του. Προσέξτε ιδιαίτερα τα πιάτα που περιγράφονται με τις εξής λέξεις: βουτυρωμένο, τηγανητό, στο τηγάνι, τραγανιστό, με κρούστα, καλοτηγανισμένο, πανέ, με σάλτσα κρέμας, με κρέμα, με σάλτσα τυριού, ψημένο με σάλτσα και ογκρατέν.

Προσέξτε το μέγεθος των μερίδων

    Μπορείτε να μοιραστείτε με ένα φίλο ένα ορεκτικό (ή μία σαλάτα) και ένα κυρίως πιάτο. Συνήθως οι μερίδες στα εστιατόρια είναι μεγαλύτερες από αυτές που φτιάχνουμε στο σπίτι και στις οποίες είμαστε συνηθισμένοι.

Προσέξτε τι πίνετε

     Συνήθως δίνουμε προσοχή σε αυτά που παραγγέλνουμε για να φάμε και αμελούμε την επιλογή των ποτών. Ωστόσο, τα περισσότερα ποτά περιέχουν πολλές θερμίδες. Για παράδειγμα ένα μεγάλο αναψυκτικό περιέχει 300 θερμίδες. Στην θέση της παραγγείλετε ένα αναψυκτικό διαίτης, άγλυκο κρύο τσάι, ανθρακούχο νερό ή μεταλλικό νερό. Επίσης μπορείτε να επιλέξετε κρασί ή μπύρα αντικαθιστώντας τα πιο βαριά ποτά ή τα κοκτέιλ που αποτελούν «βόμβα» θερμίδων και ζάχαρης.

Και στην περίπτωση ξεφύγετε λιγάκι, άνθρωποι είστε.. Μην πανικοβληθείτε καθώς μπορείτε να το ισορροπήσετε αν προσέξετε στα υπόλοιπα γεύματα της ίδιας ημέρας αλλά και τις επόμενες 1-2 μέρες. Προτιμήστε φαγητά στη σχάρα, μαζί με σαλάτα ή μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα και λαχανικά, προσέχοντας πάντα την ποσότητα. Καταναλώστε άφθονο νερό, ασκηθείτε όσο μπορείτε και το πλεόνασμα θερμίδων που καταναλώσατε θα «καεί». Εξάλλου ένα μεμονωμένο γεύμα ποτέ δεν είναι καθοριστικό για το βάρος μας!