Αθήνα - 2130440334 , Μέγαρα - 2296080269 | th.kardatou@gmail.com

Τί σνακ να επιλέξω στην παραλία;;

Τί σνακ να επιλέξω στην παραλία;;

Ο καιρός επιτέλους έφτιαξε και ξεκινάει και πρακτικά η περίοδος που η αγαπημένη έξοδος μικρών και μεγάλων είναι η παραλία. Κι επειδή συνήθως οι ώρες που περνάμε στην παραλία ειδικά το Σαββατοκύριακο είναι πολλές κάποια από τα γεύματα της ημέρας γίνονται αναγκαστικά εκεί. Σας προτείνω, λοιπόν, να οργανωθείτε σωστά είτε επιλέξετε μια ανοργάνωτη είτε μια οργανωμένη παραλία με beach bar.

Στην περίπτωση που επιλέξετε μια ανοργάνωτη παραλία καλό είναι να φροντίσετε να έχετε μαζί σας σνακ που διατηρούνται εύκολα στη ζέστη. Η μπανάνα είναι μια καλή επιλογή φρούτου που μπορεί να συντηρηθεί εκτός ψυγείου και να καταναλωθεί ευχάριστα. Ιδανικά συνδυάστε τη με ανάλατους ξηρούς καρπούς, οι οποίοι σας χορταίνουν και σας γεμίζουν ενέργεια. Επίσης, κάποιο τοστ ή αραβική πίτα ή κουλούρι Θεσσαλονίκης είναι χορταστικά και υγιεινά σνακ που θα σας χορτάσουν χωρίς να σας επιβαρύνουν με πολλές θερμίδες και λιπαρά. Τέλος, μια καλή επιλογή για ξηρά σνακ είναι τα κράκερς, τα κριτσίνια, τα μπισκότα Πολυδημητριακών και οι μπάρες βρώμης ή δημητριακών.

Στην περίπτωση που επισκευθείτε μια οργανωμένη και επιλέξετε να φάτε ή να πιείτε από το beach bar, καλό είναι να κάνετε σωστές επιλογές ειδικά αν προσέχετε το βάρος σας ή ακολουθείτε κάποιο πρόγραμμα διατροφής. Burger, milkshakes, γρανίτες, κρέπες είναι επιλογές που θα σας επιβαρύνουν θερμιδικά. Εναλλακτικά προτιμήστε κάποιο τοστ ή σάντουιτς με απλά υλικά, μια σαλάτα με λαχανικά και τυρί ή κοτόπουλο ή ένα γιαούρτι απλό ή frozen. Στην τελευταία μου βόλτα στην παραλία επέλεξα γιαούρτι με φρέσκα φρούτα και μούσλι, το οποίο ήταν σούπερ δροσιστικό και κράτησε το στομάχι μου γεμάτο για πολλές ώρες. Σας προτρέπω να το δοκιμάσετε!

Καλές βουτιές!!