Αθήνα - 2130440334 , Μέγαρα - 2296080269 | th.kardatou@gmail.com

Το σνακ για όλες τις ώρες… που αρέσει σε όλους!

Το σνακ για όλες τις ώρες… που αρέσει σε όλους!

Έχοντας μπει (για τα καλά όπως φαίνεται αυτές τις μέρες!) στο φθινόπωρο, δεν αναζητάμε πλέον δροσιστικά σνακ αλλά σνακ που θα μας γεμίσουν ενέργεια και θρεπτικά συστατικά. Οι εργαζόμενοι έχουν μπει πλέον στους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας, οι μαθητές στα απαιτητικά τους προγράμματα και όσοι αθλούνται έχουν ξεκινήσει τις προπονήσεις τους. Τί καλύτερο, λοιπόν, από μια μπάρα που θα σας τονώσει οποιαδήποτε ώρα της ημέρας τη χρειάζεστε;

Σας προτρέπω να φτιάξετε μόνοι σας τις μπάρες σας για πολλούς λόγους. Αρχικά, ελέγχοντας τα υλικά που θα χρησιμοποιήστε οι μπάρες θα περιέχουν σίγουρα λιγότερα λιπαρά και σάκχαρα σε σχέση με τις αντίστοιχες του εμπορίου. Μπορείτε, επίσης, να επιλέγετε το είδος των υλικών που θα χρησιμοποιείτε και να τα αλλάζετε συχνά ώστε να μην τις βαριέστε. Τέλος, είναι και πιο οικονομική λύση, ειδικά για όσους τις καταναλώνετε καθημερινά.

Παρακάτω σας δίνω τη δική μου αγαπημένη συνταγή για μπάρες βρώμης. Συνήθως τις φτιάχνω το Σαββατοκύριακο κι έτσι έχω έτοιμο το σνακ για όλη την εβδομάδα. Φυσικά μπορείτε να αλλάξετε οποιοδήποτε από τα συστατικά με κάποιο άλλο αντίστοιχο. Δοκιμάστε το!

Μπάρες βρώμης ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΒΕΡΙΚΟΚΑ

Θα χρειαστείτε:

2 ¼      φλ. νιφάδες βρώμης

¼         φλ. ηλιόσπορους

125 γρ.            φυτική μαργαρίνη

¼         φλ. τρίμμα καρύδας

½         φλ. μαύρη ζάχαρη (πιεσμένο)

1          κουτ. μέλι

½         κουτ. γλ. κανέλλα (σκόνη)

½         φλ. ψιλοκομμένα ξερά βερίκοκα

2          κουτ. κομματάκια κουβερτούρας (προαιρετικά)

 Πως θα τις παρασκευάσετε:

  1. Σε ένα μέτριο τηγάνι, ρίχνετε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το μέλι και τα ανακατεύετε πάνω σε σιγανή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  2. Μεταφέρετε το μίγμα σε ένα μεγάλο μπολ και στη συνέχεια προσθέτετε τις νιφάδες της βρώμης, τους ηλιόσπορους, την καρύδα, την κανέλλα και τα βερίκοκα.
  3. Στρώνετε το μίγμα με τα δάχτυλά σας στο ταψί. Αν πρόκειται να βάλετε τρίμμα σοκολάτας, πασπαλίζετε με αυτό την επιφάνεια. Ψήνετε σε σιγανό προς μέτριο φούρνο (175 oC) για 30 περίπου λεπτά ή μέχρι η επιφάνεια να ροδίσει ελαφρά.
  4. Κόβετε το μίγμα, όσο είναι ακόμα ζεστό, σε 8-10 μπάρες και τις αφήνετε εκεί μέχρι να κρυώσουν.