Κοτόπουλο με μανιτάρια και σως μπαλσάμικο

Κοτόπουλο με μανιτάρια και σως μπαλσάμικο

Υλικά (4 μερίδες)

  • 4 στήθη κοτόπουλο, χωρίς κόκκαλα και πέτσα
  • 1 κουτ. λάδι
  • 1/4 φλιτζ. αλεύρι
  • 1 κουτ. μαργαρίνη
  • 250 γρ μανιτάρια σε φέτες
  • 1/4 κουτ.γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/3 φλ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 1/2 φλ. ζωμός κοτόπουλου

Εκτέλεση

  • Βάλτε το στήθος κοτόπουλου σε μια πλαστική σακούλα, και χτυπήστε το για να γίνει λεπτό.
  • Ζεστάνετε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι.
  • Αλείψτε το κοτόπουλο με αλεύρι και στις δυο πλευρές. Προσθέστε το στο τηγάνι και σωτάρετε την κάθε πλευρά για 5 λεπτά. Αφαιρέστε το κοτόπουλο και τοποθετήστε το στην άκρη.
  • Λιώστε στο τηγάνι τη μαργαρίνη. Προσθέστε τα μανιτάρια και το πιπέρι, και μαγειρέψτε τα για 5 λεπτά. Προσθέστε το μπαλσάμικο και περιμένετε να βράσει, μέχρι να μειωθεί λίγο το υγρό.
  • Προσθέστε στο τηγάνι το ζωμό κοτόπουλο και αφήστε το να βράσει για άλλα 2 λεπτά. Προσθέστε ξανά το στήθος κοτόπουλου και αφήστε το για άλλα 5 λεπτά.

Μπορείτε να το σερβίρετε μόνο του, ή και πάνω σε αναποφλοίωτο ρύζι ή κινόα. Αν προσθέσετε στο τραπέζι σας και λαχανικά, σαν το μπρόκολο στον ατμό ή τα φασόλια, έχετε ένα ολοκληρωμένο γεύμα!