Αθήνα - 2130440334 , Μέγαρα - 2296080269 | th.kardatou@gmail.com

Το δικό μου New Year’s Resolution που σου συστήνω να εντάξεις στην καθημερινότητά σου

Το δικό μου  New Year’s Resolution που σου συστήνω να εντάξεις στην καθημερινότητά σου

Δεν ξέρω για εσένα, αλλά εγώ πάντα αυτές τις μέρες (την τελευταία ημέρα του χρόνου που φεύγει και τις πρώτες του χρόνου που ξεκινάει) κάνω έναν προσωπικό απολογισμό και θέτω τα resolutions της νέας χρονιάς. Κάνω δηλαδή ένα μίνι- απολογισμό της χρονιάς που πέρασε και εστιάζω σε αυτά που θέλω να επιτύχω τον καινούργιο χρόνο, αυτά που θέλω να αλλάξω, αυτά που θέλω να προσπαθήσω, αυτά που θέλω να βάλω στη ζωή μου και αυτά που θέλω να αφήσω πίσω μου. Μάλιστα φέτος για πρώτη φορά το έκανα και γραπτώς για δύο λόγους: αφενός θα τα έχω ώστε να ανατρέχω και δε θα “ξεχαστούν” έτσι εύκολα μετά τον πρώτο μήνα της χρονιάς, αφετέρου θα μπορέσω πολύ εύκολα στο τέλος της χρονιάς να με “βαθμολογήσω” για όσα έκανα και όσα δεν έκανα (κατάλοιπα των μαθητικών χρόνων αυτά!).

Σου συστήνω, λοιπόν, ένα από τα resolutions που έχω συμπεριλάβει στις πρώτες θέσεις της δικής μου λίστας να το εντάξεις κι εσύ το 2018 στην καθημερινότητά σου. Κι αυτό δεν είναι άλλο από την άσκηση. Εκτός από τα οφέλη της άσκησης στην υγεία μας (βελτίωση καρδιο-αναπνευστικής λειτουργίας, μυική ενδυνάμωση, πρόληψη οστεοπόρωσης, πρόληψη και αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη), υπάρχουν και άλλα οφέλη που βελτιώνουν το επίπεδο της καθημερινότητάς μας.

  • Σου φτιάχνει τη διάθεση. Κατά τη διάρκεια της άσκησης ο εγκέφαλος απελευθερώνει ορμόνες (τις ενδορφίνες), μια μορφή φυσικού ναρκωτικού που επιδρά θετικά στη διάθεση και την τόνωση του πνεύματος. Έτσι κατά τη διάρκεια της άσκησης και για κάποιες ώρες αργότερα θα νιώθεις ανάταση, ευφορία, ζωντάνια και ο εγκέφαλος θα λειτουργεί στο 100%.
  • Καταπολεμά το στρες. Με τους τόσο έντονους ρυθμούς που κυλάει η καθημερινότητά μας οι περισσότεροι έχουμε ανάγκη από εκτόνωση. Βάζοντας την άσκηση στη ζωή σου θα δεις ότι σε βοηθά να αποφορτιστείς, να διώξεις τις σκοτούρες και να αναζωογονηθείς σωματικά και πνευματικά!
  • Σε κάνει να νιώθεις περισσότερη αυτοπεποίθηση. Αφενός η καλύτερη εικόνα που αποκτά το σώμα σου (είτε μέσω της απώλειας βάρους είτε χάρη στη μυική ενδυνάμωση που επιτυγχάνεται), αφετέρου το γεγονός ότι με κάθε προπόνηση ξεπερνάς τα όριά σου σε κάνουν να νιώθεις περισσότερο δυνατός και σίγουρος για τον εαυτό σου.

Βάλε κι εσύ την άσκηση στην καθημερινότητά σου και θα δεις την ποιότητά ζωής και την ψυχολογία σου να αλλάζουν θεαματικά!

Σου εύχομαι ένα καλό, χαρούμενο και δραστήριο 2018!!