Αθήνα - 2130440334 , Μέγαρα - 2296080269 | th.kardatou@gmail.com

Το σνακ που θα κάνει τον οργανισμό σας turbo!!

Το σνακ που θα κάνει τον οργανισμό σας turbo!!

Διανύουμε μια περίοδο που οι ιώσεις κυκλοφορούν παντού. Κι επειδή είναι αδύνατο να κλειστούμε σε έναν αποστειρωμένο χώρο και να μην έρθουμε σε επαφή με κόσμο, μια λύση πρόληψης είναι να τονώσουμε το ανοσοποιητικό μας ώστε να μην κρυολογούμε τόσο εύκολα και συχνά.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι που μας βοηθάνε να έχουμε ισχυρό ανασοποιητικό, με κυρίαρχο τη σωστή και γεμάτη θρεπτικά διατροφή. Δε γίνεται, ωστόσο, να μειώσουμε την αξία του ποιοτικού και επαρκούς ύπνου. Με τον ύπνο τα κύτταρα αναζωογονούνται και αναπλάθονται και το σώμα μας μπορεί να αντιστέκεται στις αρρώστιες. Η έλλειψη του ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος. Σημαντικός είναι και ο ρόλος της άσκησης, η οποία βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού αυξάνοντας τη δράση  των λευκών αιμοσφαιρίων που επιτίθενται στους ιούς. Ακόμα και το στρες επηρεάζει, μέσω των ορμονών, το ανοσοποιητικό σύστημα. Η καταπολέμηση του στρες, πιθανόν με κάποια μορφή άσκησης, με μουσική, με έναν περίπατο, με κοινωνικές συναναστροφές που μας χαλαρώνουν, βοηθά στην τόνωση του ανασοποιητικού συστήματος.

Όσον αφορά στη διατροφή, έχουν βρεθεί διάφορα συστατικά της που συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία του ανασοποιητικού μας. Η βιατμίνη Α, C, Ε και το σελήνιο εμφανίζουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Επίσης, οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος και τα ω-3 λιπαρά οξέα έχει φανεί ότι βοηθάνε.

Καταναλώνοντας, λοιπόν, ποικιλία φρούτων και λαχανικών καθημερινά (ιδανικά φρούτα και λαχανικά όλων των χρωμάτων), κόκκινο κρέας, ακατέργαστους ξηρούς καρπούς  και λιπαρά ψάρια μπορείτε να ενισχύσετε τον οργανισμό σας. Εγώ, κατά την περίοδο του χειμώνα, καταναλώνω καθημερινά φρούτα πλούια σε βιατμίνη C (συνήθως ανανά, ακτινίδιο και μανταρίνι ή πορτοκάλι), γιατί μην ξεχνάτε ότι οι αποθήκες του οργανισμού στη βιταμινη αυτή επιβάλλεται να είναι πλήρεις για να μην κρυολογήσουμε και όχι να ξεκινάμε την πρόσληψή της μόλις η ίωση μας επιτεθεί. Το συνδυάζω μάλιστα με καφέ και η αντιοξειδωτική προστασία του οργανισμού αυξάνεται. Εναλλακτικά βέβαια μπορείτε να τα καταναλώσετε και σε μορφή χυμού.

Ξεκινήστε το και δείτε πόσο καλύτερα θα νιώσετε!!